به گزارش خبرگزاری حوزه، شبکه (TVSA) بوسني در مصاحبه زنده تلویزیونی با محمدرضا آرام رایزن فرهنگی ایران در بوسنی اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) را مورد مطالعه قرار داد.
رايزن فرهنگي ايران در پاسخ به سئوال مجری شبکه تلویزیونی سارایوو مبنی بر تبیین شخصیت و ویژگی های امام خمینی (ره) و نقشی که امام راحل در تحولات بینادی در جهان اسلام داشتند، گفت: امام خميني( ره) فيلسوفي الهي، عارفي رباني، فقيهي اصولي و مرجع تقليد مردم و در عين حال رهبر انقلاب اسلامي و بنيانگذار جمهوري اسلامي در ايران بود. آنچه حضرت امام را به عنوان رهبري ممتاز و بي نظير كرده بود، مجموعه اي از ويژگي هاي فردي، اجتماعي سياسي و عرفاني ايشان بود. او تربيت و تزكيه را مقدم بر تعليم و آموزش مي ديد و معتقد بود كه دانش با همه شرافتش آنگاه كه توأم با تزكيه نفس نباشد همچون ابزاري در خدمت هدف هاي شيطاني به كار گرفته خواهد شد. امام موحدي بود كه با اتصال به خداوند متعال ديگر قدرت ها را خُرد مي ديد و از اين بابت هيچ نگراني به خود راه نمي داد.
وي در پاسخ به سئوالی درباره وحدت از دیدگاه امام راحل (ره)، اظهار داشت: در باورهای امام، مسئله وحدت و یکپارچگی، جایگاه ویژه ای دارد. امام همیشه در طول نهضت و پس از پیروزی انقلاب، این امر مهم را مورد توجه قرار دادند که اگر در میان امّت اسلامی، اختلاف باشد، هیچ گاه به هدف خود و پیروزی نائل نخواهد شد.
آرام در ادامه افزود: از نظر امام راحل (ره) اگر در جامعه ای عنصر وحدت وجود نداشته باشد، هر قدر هم آن جامعه از جهت نیروی انسانی و قدرت نظامی در سطح بالایی باشد، در رودررویی با بحرانها نمی تواند انسجام خود را حفظ کند. امام در شرایط مختلف بر روی مسئله وحدت در جامعه و وحدت بین مسلمانان تأکید فراوانی داشتند.
رايزن فرهنگي ايران در ادامه مصاحبه یادآور شد: حضرت امام خمینی (ره) موضوع وحدت را امری فرا ملّی می دانست و در بعدی وسیع تر و فراتر از کشور اسلامی مطرح می نمود و آن را به عنوان راهکاری اساسی در سطح بین الملل و ملل اسلامی ارائه می کرد. ایشان در پیام مهم حجّ در سال 58 به مسلمانان جهان اعلان نمودند: «ای مسلمانان جهان و ای پیروان مکتب توحید! رمز تمام گرفتاریهای کشورهای اسلامی، اختلاف کلمه و عدم هماهنگی است و رمز پیروزی، وحدت کلمه و ایجاد هماهنگی است، که خداوند تعالی در یک جمله بیان فرموده: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللّه ِ جَمیعا وَلاتَفَرَّقُوا».
وی سپس با اشاره به نقش امام خمینی (ره) در تحکیم وحدت بین امت اسلامی گفت: در جهان اسلام، اندیشمندان و مصلحان بزرگی در ادوار مختلف، تلاش های زیادی را برای همگرایی در دنیای اسلام انجام دادند ولی قطعا در قرن بیستم، این امام خمینی (ره) بود که مصلح و احیاگر بزرگ و منادی اعتدال و وحدت در جهان اسلام بود.
رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه ضمن تاکید بر اینکه حضرت امام خمینی (ره) منادی اعتدال و وحدت بودند، گفت: شخصیت فردی و اجتماعی حضرت امام (ره) مبتنی بر اخلاق محوری و اخلاص ورزی بود و از آن جهت که درون مایه اندیشه های حضرت امام (ره) را تعالیم قرآنی تشکیل می دادند، لذا امام (ره) بر قلب مستضعفان جهان حکومت می کرد و از این حیث حضرت امام خمینی (ره) برای همه رهبران معاصر جهان، الگویی پویا وتمام نشدنی می باشد.
در ادامه آرام برنامه های متنوع رایزنی فرهنگی ایران در بوسنی به مناسبت بزرگداشت بیست و پنجمین سالگرد ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره) را بر شمرده و از عموم علاقمندان برای شرکت در این برنامه ها بویژه همایش " امام خمینی (ره) منادی وحدت و اعتدال" دعوت بعمل آوردند.